Autor: PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D.

Studie předkládá úvod do problematiky Antropologie jídla/Anthropology of Food, subdisciplíny sociokulturní antropologie, která se zaměřuje na jídlo a stravování v kontextu kultury, společnosti a náboženství. Důraz je kladen na zásadní otázky z hlediska antropologické perspektivy: jídlo jako jazyk a součást identity člověka. Studie se zabývá i současnou situací, kdy vlivem globalizace člověk svou identitu v tomto směru ztrácí. Cílem studie je prokázat, že Anthropology of Food je důležitou vědní disciplínou, jejíž znalost vede k poznání a reflexi o tom, jak člověk prostřednictvím jídla pojímá a buduje z morálního hlediska vztah k vlastnímu tělu, k ostatním lidem, ke své kulturní historii, ke zvířatům a k životnímu prostředí.

zip článek ke stažení

Tvorba webu TripOn Digital | Mobilní aplikace PepiApp | LED panely DigiDay